전임직 교원 채용 공고문
문화기술대학원 전임직 교원 채용 공고문
2020학년도 가을학기 KAIST CT-AR 프로그램 신입생 모집
[기간 변경] 문화기술연구소(증강현실연구) 위촉연구원 모집
문화기술대학원 전임직 교원 채용 공고문
교수 초빙: ~ 2018. 4. 26.(목)

o 주요변경사항
1. 국제적인 학술지 게재 인정 조건
  가. 대학원 ‘박사저널리스트’에 포함된 학술지에 제 1저자(First Author)인 논문이 게재되어야 한다.
  나. 지도교수는 교신저자 또는 공동저자에 포함되어야 한다.
  다. 국제학술지 게재승인 논문은 학위논문과 전부 또는 일부가 연관성이 있어야 한다.

라. 논문저자가 5명 이상일 경우 ‘다수 공저 시 기여도 의견서‘를 제출하고, 학사위원회의
심의를 거쳐 인정한다.
  마. 논문에 표기되는 제1소속기관은 KAIST이어야 하며, 수탁 연구기관 또는 일반장학생의 경우 원소속기관을 추가 할 수 있다.

o 적용시점: 2017년 8월 졸업생부터 적용

o Revision
1. Recognition condition of international journal publication
  A. The candidate should be the first author of the journal paper that is included in the GSCT journal lists.
  B. Advisor must be either corresponding author or co-author.
  C. The published international journal must be at least partly related to the thesis.
  D. If the authors of the paper are more than five people, the candidate should submit ‘contributions of numerous co-authors’, and should be reviewed by GSCT committee.
  E. The first institution should be marked in KAIST, if the candidate is general scholarship program student, he or she can add the original institution.

o  Effective for students who will graduate in 2017/8

Douwload 박사학위수여심의기준개정(안) Deliberation of conferment of doctorate in GSCT_201702